DOMEINNAAM REGISTRATIE MET EXTENSIE .BE, .COM, .NET EN .ORG
HOME
STAPPENPLAN
FORMULIER
WEBHOSTING
KOPPELEN
VERHUIZEN
VRAGEN
LINKS

Veelgestelde vragen

  1. Wat is DNS?
  2. Wat is de registratieprocedure?
  3. Hoe verloop de registratie bij To The Point?
  4. Hoeveel tijd neemt de registratieprocedure in beslag?
  5. Kan ik mijn domeinnaam nog wijzigen na registratie?
  6. Kan ik emailadressen opzetten?
  7. Welke domeinnamen kunnen geregistreerd worden?
  8. Hoe worden conflicten rond domeinnamen opgelost?
Antwoorden
 


1. Wat is DNS?

Computers werken met cijfers (in feite met bits en bytes, maar dit zijn uiteindelijk ook getallen). Mensen daarentegen kunnen gemakkelijker namen en woorden onthouden. DNS (Domain Name System) is een systeem dat namen in cijfers vertaalt, zodat computers en mensen kunnen communiceren.

BV: De URL (Universal Resource Locator, een ingewikkelde naam voor een uniek adres) van deze website is www.domein-registratie-domain-registration.be. DNS vertaalt dit als 193.7.174.246.

DNS BelgiŽ is een VZW die begin 1999 werd opgericht met als doelstellingen de registratie van domeinnamen van het type dot-be en het internet toegankelijker te maken en te stimuleren.

2. Waaruit bestaat registratieprocedure?

U kan elke naam registreren die nog niet is geregistreerd en die voldoet aan de technische specificaties.
De technische specificaties houden in dat elke combinatie van letters (a-z), cijfers (0-9) en "-" van minstens 2 en maximum 63 tekens en die niet begint of eindigt met het "-" teken toegelaten is.
Domeinnamen met een koppelteken "-" op de derde en vierde positie worden echter niet aanvaard voor registratie. Dergelijke domeinnamen worden mogelijk in de toekomst gebruikt voor de vertaling van domeinnamen met speciale karakters (ť, Ť, ŗ, Á, ...). Teneinde speculatieve registraties uit te sluiten besliste DNS BE dus om deze domeinen voorlopig niet te laten registreren.


3. Hoe verloopt de registratie bij "To The Point"?

3.1. Check eerst of uw domeinnaam nog niet bestaat.
3.2. Aanvaard de algemene voorwaarden en vul het online bestelformulier in.
3.3. U ontvangt een bevestigingsmail met de betalingsgegevens zijn. Een domeinregistratie voor ťťn jaar kost 20 EUR (=16,53 EUR + btw).
3.4. Na ontvangst van uw betaling wordt de bestelde domeinnaam geregistreerd. Wij brengen u hiervan via email op de hoogte.
3.5. De domeinnaam blijft geregistreerd gedurende de bestelde periode (1, 2 of 3 jaar).
3.6. Een maand voor de vervaldatum van de domeinnaam, krijgt u drie verwittigingen per email dat de domeinnaam moet verlengd worden.

4. Hoeveel tijd neemt de registratieprocedure in beslag?

De registratie van een domeinnaam kan een paar uur tot enkele dagen in beslag nemen. Wanneer u het te betalen bedrag overschrijft via de bank, kan het tot 3 dagen duren voordat wij het bedrag ontvangen.
Wanneer de registratie is voltooid, dient deze geconfigureerd te worden op de root-servers en de nameservers. Het is dus niet omdat de registratie rond is, dat alles ook direct gaat werken. Hiervoor dient U nog een kleine 12 tot 24 uur te wachten nadat de domeinaam is vastgelegd bij DNS.

5. Kan mijn domeinnaam nog gewijzigd worden na registratie?

Dit is helaas niet mogelijk. Eens een domeinnaam is geregistreerd, kan de naam niet meer gewijzigd worden. Zorg er daarom voor dat u alle gegevens hebt nagekeken op typ- en spellingsfouten voor u de registratie doorstuurt.

6. Kan ik emailadressen opzetten?

Vanaf het moment dat de domeinnaam is toegekend, is het mogelijk om e-mailadressen (@uwdomeinnaam) te gebruiken.
U kan uw email dan raadplegen via Outlook of door in te loggen op een website. De kosten voor een mailbox zijn 18 EUR per jaar. U kunt natuurlijk ook uw mailbox aanvragen via de hostingfirma die uw domeinnaam gaat hosten.

7. Welke domeinnamen kunnen geregistreerd worden?

U kunt om het even welke naam kiezen die nog vrij is. Er zijn hoe dan ook een paar technische beperkingen:

Alleen het gebruik van letters (a-z), cijfers (0-9) en koppeltekens (-) is toegestaan. Een domeinnaam kan niet beginnen, of eindigen met een koppelteken "-".

Aanvaardbare namen: dns, 1st, greetings, abcde, 2gohome, surf2, i-am-happy-in, jeanjacques, enterprise, ...

Niet toegestaan: i.am.happy.in, -go-to, Jean&Fils, Super_enterprises

Hoewel het automatische systeem u toelaat om om het even welke naam te registreren, blijft u onderworpen aan de wettelijke voorschriften. De handelswetgeving verbiedt u bv. om de handelsnaam van iemand anders te gebruiken.

8. Hoe worden conflicten rond domeinnamen opgelost?

DNS BelgiŽ werkt samen met een Centrum voor arbitrage en bemiddeling "Cepina", dat zich bezighoudt met conflicten rond domeinnamen. Deze cel bestaat uit een onafhankelijke groep van specialisten. Elke benadeelde kan hierop beroep doen tegen een beperkte kost. Via een snelle procedure wordt advies geformuleerd over het conflict.

To The Point bvba, Parkstraat 41, 9700 Oudenaarde, BelgiŽ, info@to-the-point.be